top of page
Image by Braňo

Miten uvc tappaa microbit?

UVC-valo on laajalti tutkittu sekä tunnustettu mikrobien desinfiointimenetelmä, jota käytetään esimerkiksi sairaaloissa, elintarviketeollisuudessa sekä laboratorioissa hallitsemaan mikrobitasapainoa.

Ultravioletti C-valo on aallonpituudeltaan lyhintä ultraviolettivaloa, 100-280nm. Luonnossa se suodattuu täysin otsonikerrokseen ja ilmakehään, eikä saavuta maanpintaa.

UVC-valolla on voimakkaasti mikrobeja eliminoiva vaikutus. Se perustuu valon kykyyn tuhota niiden DNA:n ja RNA:n lisääntymiskyky. Kun mikrobit eivät pysty lisääntymään, ne kuolevat.

UVC-valo toimii kaikkiin tunnettuihin viruksiin ja bakteereihin, sekä homeisiin ja sieniin. Se tuhoaa myös ns. sairaalabakteerit ja antibioottiresistentit bakteerit.

Uvc:n käyttö haavojen hoidossa

Ei kirvele, ei aiheuta eläimen soluille vaurioita

UVC:n avulla tulehdusta aiheuttavat patogeenit saadaan pidettyä säännöllisellä käsittelyssä matalalla tasolla, jolloin eläimen oma keho saa haavan parantamiseen hyvät lähtökohdat. Mikrobit eivät muodosta UVC:lle immuniteettia toisin kuin esimerkiksi antibiooteille, jolloin antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja pääsee syntymään. UVC:säteily toimii myös antibioottiresistentteihin bakteereihin.

Vaikka UVC-säteily on tehokasta patogeeneja vastaan, UVC-säteily ei tunkeudu eläimen omien solujen soluseinien läpi.

Science Lab
bottom of page