top of page
 • WCD

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen hevosien vuohisrohtumiin apua Led Futuren WCD-haavanhoitolaitteella

Päivitetty: 10. huhtik.

Led Futuren WCD -haavanhoitolaite on ollut aktiivisessa käytössä Brahen koulutuskuntayhtymälle kuuluvassa Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa. Hevoskeskuksen asukkaille tulee tasaisin väliajoin hokinpolkemia, pieniä haavoja/haavaumia sekä aika ajoin esiintyy myös vuohisrohtumaa. (Vuohisrohtuma on vuohisen takaosassa sijaitseva ihotulehdus, jota kutsutaan myös nimillä kurarupi tai rivi. Vuohisrohtumassa, yleensä kosteuden pehmittämästä vuohisen ihosta pääsevät bakteerit kulkeutumaan läpi ja aiheuttavat tulehduksen joka on usein kipeä ja hankala hoitaa).


”Haavat ja vuohisrohtumat ovat mielestäni parantuneet selkeästi nopeammin laitteen kanssa ja hevoset ovat antaneet hoitaa laitteella oikein mielellään. ” Kertoo tallimestari Hanna Niemi.


Tässä kaksi esimerkkiä, joissa molemmissa laitetta on käytetty 6 päivää. Ensimmäisessä kuvassa on vuohisrohtuma.


Toisessa kuva on kintereeseen tulleesta haavasta. Molemmat ovat lähteneet paranemaan ilman tulehdusta.Suuret kiitokset Led Futuren puolesta Brahen hevos- ja luontokeskukselle hyvistä ennen ja jälkeen kuvista.


Alla tiivistetysti hevoskeskuksen toiminnasta (lainattu suoraan hevoskeskuksen sivuilta). Katso Brahen nettisivuilta lisätietoa.Hevoskeskus

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksen yhteydessä toimii Ruukin hevoskeskus. Koulutuskeskus Brahe vastaa hevoskeskuksen toiminnasta ja siellä toimivat yrittäjät ja yhteisöt omasta toiminnastaan.

Ruukin luonto- ja hevoskeskuksella on valmennettavana 20 yksityistä ravihevosta. Hevosten valmentamisesta vastaa ammattivalmentaja Mauri Jaara. Ruukin luonto- ja hevoskeskus vastaa ratsastuksen opetuksesta omille opiskelijoilleen ja yhteistyöoppilaitosten opetussuunnitelman mukaisesta ratsastuksen opetuksesta. Hevoskeskuksen tallimestarit vastaavat hevosten päivittäishoidosta. Hevoskeskuksessa toimivat myös oppilaitoksen hevostalouden lehtori ja hevoskeskuksen vastaava sekä ratsastuksenopettajat. Lisäksi hevoskeskuksessa on myös työharjoittelijoita, jotka ovat hankkimassa lisää työkokemusta. Koulutuskeskus Brahen omat opiskelijat osallistuvat hevosten ja tallin päivittäishoitoon, hevosten valmennukseen, kengitykseen ja raviajoon ja ratsastukseen osana opintojaan. Päivittäistoimintaa keskuksessa ohjaa laatukäsikirja.

Hevoskeskuksesta löytyy:

 • kilpailumitat täyttävä maneesi (30 m x 100 m)

 • täyspitkä harjoitusravirata

 • valaistu hiittisuora

 • laaja kilpa- ja harjoituskenttä ratsastukseen

 • 40 hevosen talli ja lisäksi 12 hevosen yksityishevostalli sekä pihatto oppilaitoksen pihassa

 • tilat hevosten hoitoon, pesulle, kengitykseen ja rehujen varastoinnille

 • 3,5 km:n treenaus/maastolenkki

 • tarhat, laitumet ja kävelytyskoneita

 • 12 karsinan vierastalli ja valjastuskatokset

 • maastoesterata

 • siirrettävä pyöröaitaus

Tilamme ovat myös vuokrattavissa muiden käyttöön.

Kiinnostaako sinua hevosalan koulutus?
331 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page