top of page
  • WCD

Lerfeber på hästars ryggar - Långvarigt tillstånd löst snabbt - Berättelser om två olika hästar
Lerfeber på hästar - Långvarigt tillstånd löst snabbt - Berättelser om två olika hästar (woundcaredevice.com)


Lerfeber, även känd som dermatophilus congolensis, är en bakteriell hudsjukdom som förekommer hos hästar (och andra djur), där sårskorpor uppträder på ryggen, halsen eller ibland på benen. Varfyllda sårskorpor bildas när bakterietillväxt, som trivs i fuktiga förhållanden, tränger in i huden genom ett sår eller en hudskada och orsakar inflammation.


Både Minna Moilanens och Nyyti Timonens hästar hade långvarig lerfeber på ryggen. Båda hästarna hade behandlats med olika schampon och andra metoder mot lerfeber under lång tid (till och med flera månader i Timonens fall), men sårskorporna hade inte försvunnit. Båda hästarna behandlades med Led Future WCD sårvårdsenhet, och resultaten var mycket positiva.


Här beskriver Minna i sina egna ord i ett Facebook-inlägg om användningen av enheten:

"En av mina hästar har haft lerfeber längs ryggen och manken under en lång tid. Under de senaste 30 åren har jag stött på några liknande fall. Det verkar som att alla har haft samma problem - inga tvättar hjälper, det är inte en smittsam svamp, vi har provat allt utan resultat. Täckning på vintern förvärrar tydligt situationen. När du skrapar bort sårskorporna, lämnas en klar sår, och en ny sårskorpa bildas några dagar senare. Vissa hästar har mycket smärtsamma sårskorpor, medan andra inte har det, men alla förbättrades och tillståndet försvann av sig självt när sommaren kom. Det svåra med lerfeber är att det täcker ett stort område på ryggen, vilket gör det svårt att behandla med salvor; du måste använda mycket produkter, och därefter är alla täcken och liknande täckta av fett och olika blandningar.


Lyckligtvis fick jag prova denna nya sårvårdsenhet. Jag behandlade denna lerfeber i ungefär en vecka, två gånger om dagen, och resultaten är häpnadsväckande! Sårskorporna försvann inom bara några dagar, och det bästa av allt, de kom inte tillbaka! Den första behandlingen som verkligen gav lindring!


Under denna behandlingsperiod rymde en av våra hästar till en annan hage och, som tur var, sparkade en kompis med en hovsko. Så jag fick behandla detta sår omedelbart med denna enhet, och skillnaden på tre dagar var fantastisk!


Jag rekommenderar den starkt; du kan kolla in vad det är och hur det fungerar här; Enheten var mycket lätt att använda, bekväm och snabb, även på så stora områden. Priset är rimligt högt, men det finns också tillgängligt för uthyrning. Här är bilder på mina egna hästar före och efter behandling. Det var svårt att fotografera sårskorporna eftersom jag inte ville klippa hästen, men du kanske får en tydlig bild från videon i kommentarerna." - Minna Moilanen


Nedan kan du se bilderna på lerfeber under pälsen före behandlingen.

Kurarupi hevosen selässä, desinfiointi UVC-laitteella

Video före behandlingen, där blöta och lösa hår från skabb fastnar i kammen.


Video efter användning, där sårskorporna har försvunnit och huden har förbättrats.


Nedan finns några bilder på läkningen av fölets sår. Avbildat är en 3-dagars behandling
Nyyti Timonens häst hade lerfeber i ännu värre skick och över ett större område. Enheten användes två gånger om dagen, och resultaten var utmärkta. I Nyytis egna ord, "Enheten är fantastisk," "Två dagar, och sårskorporna började lossna, jag kan inte tro det."
Vid tidpunkten för bloggskrivandet hade ringormen inte kommit tillbaka hos någon av hästarna, men behandlingen hade också hjälpt till att hålla ringormen borta längre.


Effektiviteten av WCD sårvårdsenhet baseras på användningen av kortvågig UV-ljus (UVC) för att desinficera hudinfektionsområdet från externa patogener. UVC-strålning lämnar inte klibbiga lager på huden som tvål, och behandlingen är smärtfri och säker för djuret (läs vårt tidigare blogginlägg om UVC-forskning här).


Bilden nedan visar hur enheten används. Enheten hålls på plats i luften ungefär 3 cm från djurets hud. En behandling tar 10 sekunder, under vilken ett område på cirka 3 cm * 13 cm kan desinficeras. Därefter flyttas enheten åt sidan och det nya området behandlas i 10 sekunder, med enheten på plats.

0 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page