top of page
  • WCD

Hjälp för Ruukki Natur- och Hästcenters hästars karledsinflammationer med UVC-sårvårdsenhet
Led Future WCD sårvårdsenhet har använts aktivt på Ruukki Natur- och Hästcenter, som tillhör Brahe Utbildningskonsortium. Invånarna på hästcentret lider regelbundet av hovsprickor, små sår/skrubbsår och ibland mugg. (Mugg är en hudinflammation som är belägen på hästens bakdel, även känd som lerfeber eller fettläpp. Vid mugg kan bakterier tränga igenom den mjukade huden på hoven på grund av fukt, vilket orsakar en inflammation som ofta är smärtsam och svår att behandla).


"Enligt min åsikt har sår och hovsprickor tydligt läkt snabbare med enheten, och hästarna har varit mycket villiga att bli behandlade med den," säger stallchefen Hanna Niemi.


Här är två exempel, båda behandlade med enheten i 6 dagar. Den första bilden visar en hovspricka.


På den andra bilden finns ett sår på rumpan. Båda har börjat läka utan inflammation.Stort tack från Led Future till Brahe Häst- och Naturcenter för de bra före- och efterbilderna.


Nedan följer en sammanfattning av hästcentrets verksamhet (hämtad direkt från hästcentrets hemsida). Se Brahes hemsida för mer information.Hästcenter


Ruukki Hästcenter verkar i anslutning till Ruukki Natur- och Hästcenter. Utbildningscenter Brahe ansvarar för hästcentrets verksamhet och entreprenörerna och gemenskaperna som verkar där för sina egna verksamheter.

Ruukki Natur- och Hästcenter har 20 privata travhästar för träning. Professionell tränare Mauri Jaara ansvarar för träningen av hästarna. Ruukki Natur- och Hästcenter ansvarar för ridundervisning för sina egna studenter och för ridundervisning enligt läroplanen för samarbetande utbildningsinstitutioner. Hästcentrets stallmästare ansvarar för den dagliga skötseln av hästarna. Hästcentret har också en lärare i hästhållning från utbildningsinstitutionen och ansvarig för hästcentret, samt ridinstruktörer. Dessutom har hästcentret också praktikanter som får mer arbetslivserfarenhet. Utbildningscenter Brahes egna studenter deltar i den dagliga skötseln av hästar och stall, hästträning, skoning samt trav- och ridning som en del av sina studier. Den dagliga verksamheten vid centret styrs av en kvalitetsmanual.


Är du intresserad av hästträning?

0 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page