top of page
  • WCD

Hästensårvård med WCD-sårbehandlingsenhet

Riikka Harjula förkortade prognosen för sårläkning med flera veckor.

 


Riikka Harjula är en professionell ryttare, ridlärare och tränare på nivå II. Hon har tävlingsresultat, segrar och placeringar i internationella 145 cm klasser. Hennes expertis ligger i träning av unga hästar och hon har tränat hundratals unga hästar från att börja ridas till internationell nivå. Hon har bred erfarenhet inom discipliner som hoppning, dressyr och fälttävlan. Dessutom har hon arbetat som hästuppfödare i många år och föder upp högkvalitativa FWB-hästar.


För mer information, besök Callisto Horses.

Hösten 2023 flyttade Riikka sin verksamhet till Sammaliston Stable i Riihimäki. Sammaliston Stable har främjat uppfödning av FWB-hästar och avel i årtionden.


För mer information, besök Hemsidan | Sammaliston Stable.


En olycka inträffade på stallet och en häst fick en mycket stor skada på axeln. Riikka nämnde att en av de mest lovande unga hästarna hade en olycka och fick en mycket stor skada på axeln. Veterinärerna gav såret en prognos på sex veckors läkning. Stallet hade möjlighet att testa WCD sårbehandlingsenheten omedelbart på den färska såret. Efter en två veckors behandlingsperiod verkade såret ha en snabbare läkning än förväntat! Enheten användes enligt instruktionerna varje morgon och kväll. Situationen ser mycket lovande ut för framtiden, och det verkar som att denna häst kommer att kunna fortsätta sin karriär som sporthäst!


Fotoserien över behandlingen från den 20 mars till den 22 april.

3.5Hästen har återvänt till arbete den 22 april och såret ser riktigt rent ut.

 
1 visning0 kommentarer

Comments


bottom of page